Kaupunkilaisille esiteltiin Perhelä-korttelin uusi konsepti

Lähde: Ajankohtaista

25.06.2019

perhela_aino

Tiistaina 25.6. järvenpääläiset kutsuttiin kaupungin ja YIT:n yhteiseen infotilaisuuteen kuulemaan Perhelä-korttelin yhteissuunnittelun etenemisestä. Järvenpään kaupungin edustajista paikalla olivat muun muassa kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi, elinvoimajohtaja Marko Lehenberg, hankekehityspäällikkö Martina Jerima, kaavoitusjohtaja Sampo Perttula ja kaupungingeodeetti Juhana Hiironen. YIT:n puolesta hanketta esittelivät yksikönjohtaja Sami Viitanen ja rakennuttajapäällikkö Mika Viitamäki sekä Aihio arkkitehtien arkkitehti Timo Meuronen.


- Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Yhteisenä tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Uuden Perhelän on palveltava kaupunkilaisia ja täällä työskenteleviä sekä asioivia mahdollisimman monipuolisesti, kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kertoo.


Yksi keskeisimmistä suunnittelua ohjaavista tekijöistä on ollut vetovoimaisen, viihtyisän ja monipuolisen konseptin rakentaminen.


- Suunnitteilla on hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, monipuoliset palvelut ja työpaikat. Vaikka rakennuksille tulee korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa jalustaratkaisu, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida ympäristö ja historia, kertoi havainnekuvia esitellyt arkkitehti Timo Meuronen.


- Perhelä luo kokonaan uuden lähtölaukauksen koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Jannen elinvoiman lisäys on aivan keskeistä uusien toimintojen sijoittumisen myötä, jatkoi Meuronen.


Perhelän kortteliin on suunniteltu 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa, toimistotilaa ja liiketilaa. Asuntoja suunnitelmassa on yhteensä noin 300.


- Olemme iloisia, että voimme esitellä tätä konseptia täällä tänään. Tässä ratkaisussa on pyritty luomaan kaupunkikeskustalle uusi, houkutteleva ja viihtyisä identiteetti, kertoi YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen.


Yhteissuunnittelu jatkuu syksyllä ja yhteissuunnitteluvaiheen mukainen tavoite on, että konsepti on valmis vuoden loppupuolella.


Lisätietoa hankkeesta verkkosivuilla:


www.yit.fi/perhela sivut aukeavat 26.6.2019 klo 9.00
www.jarvenpaa.fi/perhela

asuntojen kattopiha 1

mannilantieltä V8

Takaisin

Suositut kortit

Ilmianna Järvenpää-teko!Viestintä ja markkinointi/Communication and Marketing
Kehitä tai ilmianna niin pieni kuin isompikin järvenpääteko! 

#järvenpääteko -kilpailussa etsitään mitä erilaisempia kotiseuturakkaustekoja. Kilpailuun voi osallistua joko yksin tai porukalla, vanhalla tai aivan uudella toteutuksella. Palkintona voittajalle on luvassa kuumailmapallolento kahdelle Rantapuistosta. ¨

Kukapa ei haluaisi kuumailmapallolennolle, joten käy inspiroitumassa ja ilmoittautumassa skabaan osoitteessa: www.jarvenpaani.fi/kilpailu

Kilpailuun voi ilmoittautua 31.7.2019 asti.

Järvenpää-tekoja etsitään osana Järvenpään brändiuudistusta. 

Ole mukana matkalla!
Vaikuta Järvenpään yleiskaavaan toukokuun loppuun mennessä!Asuminen,rakentaminen ja kaavoitus
Järvenpään yleiskaava 2040 on nyt nähtävillä. Palautetta ja kommentteja voi antaa 24.4.–24.4.2019 välisenä aikana eri tavoin. Yleiskaavan asiakirjat ja valmistelumateriaalit sekä yleisötilaisuuksien aikataulut löytyvät verkkosivuiltamme: www.jarvenpaa.fi/yleiskaava2040. Yleiskaavaratkaisun ensimmäinen esittely- ja yleisötilaisuus pidetään Seutulantalolla (Seutulantie 12) torstaina 25.4. klo 17.30–19.

Kirjallinen palaute: tekninen.palvelu(at)jarvenpaa.fi. 

Palaute kartalle kohdistettuna osoitteessa: https://app.maptionnaire.com/fi/6024/
Tervetuloa MunJäkeen!
MunJäken avulla voit helposti ja nopeasti vaikuttaa kaupungin kehittämiseen. Saat myös tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.  Tervetuloa järvenpääläisten omaan mobiiliyhteisöön!
Mitkä näistä kuvastavat sinua?
Voit valita vaihtoehdoista yhden tai useamman.